Over Ons

Twee ondernemende dames, twee zielsverwanten, twee verschillende mensen met hetzelfde doel: het opborrelend ondernemerschap verder laten ontwikkelen. We vonden elkaar in The Box te Brugge en wilden graag onze krachten bundelen!

Na een test met een pop-up store van anderhalve maand wisten we dat het samen moest lukken. Niet alleen sluiten onze producten mooi bij elkaar aan, we delen ook de aandacht voor kwaliteit, authentiek vakmanschap en milieuvriendelijkheid. Bovendien klikte het tussen ons vanaf het begin. Enkele maanden na de Popup waren we klaar om Atelier Twee te openen, maar we werden even uit het veld geslagen door Covid-19. Uitstel, maar geen afstel: op 12 mei 2020 openden we ons gemeenschappelijk project, Atelier Twee!

Het werd een tweedelige conceptstore waar Leather Be en Méli et Mélo samen de ruimte vullen. Het vormt één mooi geheel met twee merken, twee dames, twee ondernemers. We delen alle kosten, wat het financieel mogelijk maakt voor beiden. We delen een visie en een passie. We zijn elkaars complement en maken het geheel op alle vlakken sterker.

Al snel werd ons eerste pand in de Langestraat te klein en overwogen we een verhuizing. Het ideale pand vonden we enkele huizen verder, op nummer 60, waar we de ruimte en het cachet vonden dat we nodig hadden. Dit markeert een nieuw hoofdstuk in ons jonge bestaan, Atelier Twee Level Two! Alle producten krijgen er de ruimte en aandacht die ze verdienen. De werkplaats van Leather Be kon prachtig in de winkel worden ingedeeld, waardoor een naadloze integratie van onze creatieve processen en het winkelgedeelte mogelijk is.

Dé rode draad in Atelier Twee is handwerk, duurzaamheid, milieubewustzijn en vooral passie!

Leather Be - blaast het oude ambacht van marokijnbewerker nieuw leven in. In het atelier worden vellen leer omgetoverd tot prachtige tassen en accessoires. Alles is handgemaakt, en het belangrijkste: alles wordt naar wens van de klant gemaakt. Samen met hen zoeken we een model, het juiste soort leer, de kleur, afwerking, indeling, enzovoort, en maken van elke tas een uniek stuk! De ultieme erkenning volgde met de toekenning van het felbegeerde "Handmade in Brugge" label in juni 2023. Dit is een bekroning voor jarenlang hard werken, continue ontwikkeling, toewijding en vakmanschap.

Méli et Mélo - staat voor mooie handgemaakte en originele woonaccessoires & cadeauartikelen. Méli et Mélo zoekt actief en selectief naar bedrijven op de Belgische en Europese markt die zich volledig richten op handgemaakte, duurzame en milieubewuste producten. Ons aanbod bestaat vnl. uit verschillende Belgische, Italiaanse en Scandinavische labels die aan deze strenge selectiecriteria voldoen. Op die manier kunnen we de klant een mooi assortiment aanbieden om de woning gezellig aan te kleden. We gaan bewust op zoek naar unieke producten die niet elders te vinden zijn, wat ons aanbod echt apart maakt. Ons doel is om onze klanten iets speciaals te bieden, iets wat opvalt en tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.